Denna artikel är en annons

Lokalt engagemang i ett världsomspännande nätverk

Eja Andersson är vd och ägare till Baker Tilly Östra Värmland AB, med kontor i Karlskoga och Kristinehamn.

– Servicekänsla och personligt engagemang, det är det som utmärker oss, säger Eja Andersson, som är vd och ägare till redovisningsbyrån Baker Tilly Östra Värmland AB, med kontor i Kristinehamn och Karlskoga.

Baker Tilly Sverige har 700 anställda fördelade på 35 bolag, och ingår i nätverket Baker Tilly International som finns i 147 länder.

– Ja det här är något som särskiljer oss från andra redovisningsbyråer, säger Eja Andersson. Vi kan koppla samman lokal närvaro och personligt engagemang med ett världsomspännande nätverk, där det finns specialistkompetens inom alla våra områden.

Eja Andersson berättar att hon till exempel har kontakt med kolleger i Peking, eftersom en av hennes kunder har ett dotterbolag där.

– När det gäller skatter har jag själv en skatteexpert anställd, men vi har även tio specialister inom Baker Tilly i Sverige. Så både det svenska och internationella nätverket är väldigt bra att vara en del av.

Baker Tilly startades i Karlskoga 1990 på franchisebasis, och har efterhand utvecklats att även innefatta kontor i Kristinehamn med utökat antal medarbetare.

Är det liknande företagsstruktur på era kunder i Kristinehamn och Karlskoga?
– I Karlskoga överväger de större företagen. I Kristinehamn är det en helt annan struktur med många mindre och medelstora bolag, butiker, hantverkare och några få större industrier. Men det gör att vi lär känna våra kunder väl och kan bidra med trygghet och kompetens, säger Eja Andersson.

Sammantaget har Baker Tilly i Kristinehamn och Karlskoga cirka 1 200 kunder – allt ifrån privatpersoner till stora koncerner, fördelat på 14 medarbetare.

– Det är väldigt roligt att ha kontor i Kristinehamn, säger Eja Andersson, det är en fantastiskt fin stad. Själv kommer jag från Göteborg, men jag trivs jättebra här och träffar många trevliga människor, inte minst de som är mina kunder. Allting är nära och man kan köpa hus billigt, dessutom bra förbindelser till tre olika storstäder – Stockholm, Göteborg och Oslo. Eftersom jag gärna rör på mig så kan jag nämna all rolig träning som finns i Kristinehamn: löpargrupper, swimrum, och multisport, för att nämna några.

– Jag skulle faktiskt önska att fler hittade hit och bosatte sig här.